Projekte ne IGJEUM

Integrated Sea sTORm Management Strategie

I-STORMS is a transnational project that seeks to improve early warning and civil protection procedures and practices to safeguard the Adriatic-Ionian area from sea

storms. The project aims to achieve this through an innovative approach on data sharing and forecasts, t ...


A HarmonizEd fRamework to Mitigate coastal EroSion promoting ICZM protocol implementation.

Project Title

A HarmonizEd fRamework to Mitigate coastal EroSion promoting ICZM protocol implementation.


Non-destructive evaluation of moisture content in wood by using Ground Penetrating Radar

Hamza Reci, Tien Chinh Maļ, Zoubir Mehdi Sbartaļ, Lara Pajewski, and Emanuela Kiri Me shume »


Vlerėsimi i rrezikut potencial dhe aktual i erozionit tė tokės pė tė gjithė territorin e Shqipėrisė nėpėrmjet Sistemit tė Informacionit Gjeografik (GIS) dhe ndėrthurja e tij me teknologjinė e vlerės

PROJEKTI I FINANCUAR NGA AKTI ME NR 230 M8700057, 231 M 8700058 

AUTORET: Prof.Asoc.Vangjo KOVAÇI, Dr.Azem BARDHI, Dr.Enkela BEGU, MSc.Irena YMETI

KOHEZGJATJA: 2010 - 2014 

 

...


TAVOLINE E RRUMBULLAKET (WORKSHOP)

Tema:  Projekti BalkangeoNet, Kontibuti i Partnerit Shqiptar (IGJEUM, UPT)
dhe perfitimet.
Vendi i aktivitetit: Instituti i Gjeoshkencave, Energjise, Ujit dhe Mjedisit, TIRANE

...


“PERDORIMI I TEKNIKAVE GJEOFIZIKE (ERT, MAGNETIKE, ELEKTROMAGNETKE) PER ZBULIMIN E OBJEKTEVE ARKEOLOGJIKE TE VARROSURA (KALAJA E TIRANES, APOLLONI, DHE BYLIS”

Drejtues Projekti: Dr. Hamza Reci

...


Qendra Kombëtare për Parashikimin dhe Monitorimin e Rreziqeve Natyrore


Qendra Kombëtare e monitorimit të aktivitetit sizmik

Monitorimi ne kohe reale 24/24

Buletini Sizmologjik Mujor

Publikim periodik i parametrave valore, parametrave vatrore dhe madhėsisė sė tėrmeteve...