logo igeo

Dr.

Anila XHAHYSA

Përgjegjës i Departamenti i Sizmiologjisë

Faqja kryesore: www.geo.edu.al
Addresa:
Rruga” Don Bosko” nr. 60.
Tirane
Albania
Kodi Postar: 1024

Dr. Xhahysa ka studiuar Inxhinieri Ndërtimi (2008-2013) në Universitetin EPOKA. Ajo përfundoi doktoraturën në vitin 2020 në Universitetin Dokuz Eylul në Turqi, si përfituese e Bursës Turkiye Burslari. Studimet e saj konsistuan në përforcimin sizmik të strukturave ekzistuese.

Nga viti 2015 – 2018 ka punuar si Inxhiniere Strukturiste në Institutin e Ndërtimit të Shqipërisë. Ajo filloi punën në IGEO në Mars 2021, dhe aktualisht është Shefe e Departamentit të Sizmologjisë.

Fushat e kërkimit të Dr. Xhahysa janë: Inxhinieria e strukturave, përforcimi i strukturave ekzistuese, analiza e të dhënave të lëkundjeve të forta të truallit dhe rreziku sizmik.